Magyar állampolgárság mellé Hónap példaképe díj

Hiszünk abban, hogy ha korrekt a kapcsolat, akkor a munkavállaló jobban teljesít, a munkaadó hálás, és végül mindkét fél elégedett. Közvetítőként igyekszünk példát mutatni ebben, ezért életre hívtuk a „Hónap példaképe” programunkat. Ennek keretében hónapról hónapra elismerünk egy a HSA-n keresztül dolgozó, kiemelkedő hozzáállású munkavállalót. November példaképe: Shelelo Tetiana.

November példaképe

December 6-án reggel minden évben izgatott gyermekek kelnek ki az ágyból, hogy meglessék, mit hozott nekik a Mikulás. Idén december 6-án reggel Shelelo Tetiana is gyermeki izgatottsággal a szívében ébredt, bár 58 évesen már régóta ismer minden igaz és hamis történetet a Mikulásról. Aznap neki nem a „csoki vagy virgács” kérdés volt a meghatározó, hanem egy nagyon fontos dobásra készült abban a társasjátékban, amit úgy hívnak: az új élet.

Magyar családban nőtt fel

December 6-án Shelelo Tetiana hivatalosan is magyar állampolgár lett, miután letette az esküt. Azért írjuk azt, hogy „hivatalosan is”, mert nem hivatalosan ősi köldökzsinór kötötte össze a hazával annak ellenére is, hogy Ukrajnában nőtt fel és ott élte le eddigi élete nagy részét. „A nagyszüleim magyarok voltak, és a családunkban mindig is követtük a magyar szokásokat és ünnepeket. Természetesen a magyar konyha, a magyar ízek is velünk voltak” – árulta el Tetiana, majd kérésünkre máris sorolta, hogy a lacipecsenye, a gulyásleves és a székelykáposzta a kedvencei.

25 éven át dolgozott Munkácson zongoratanárként, ahol a fia, a menye és az unokája jelenleg is él. Miután a férje elhunyt, több mint egy évvel ezelőtt az első ukrán munkavállalókkal együtt érkezett Magyarországra dolgozni a HSA közvetítésével. „Szerettem volna jobban megtanulni a magyar nyelvet, amit azóta is folyamatosan gyakorlok, és persze dolgozni jöttem. Ma már hosszú távon itt képzelem el az életemet, és a fiam is tervezi, hogy a családjával követ engem” – tudtuk meg a korát meghazudtolóan fiatalos és sportos Tetianától, aki egy televíziók összeszerelésével foglalkozó gyártósoron dolgozik cégünkön keresztül.

Porszívóra cserélte a zongorát

Amikor megkérdezzük, hogy szokott-e még zongorázni, a rá jellemző jó kedvvel, nevetve válaszolt. „A gyárban nincsen zongora, csak porszívó, most azon játszom” – utalt arra, hogy a tv-összeszerelés folyamatában az ő feladata a képernyő tisztítása, portalanítása. És hogy milyen minőségben végzi a munkáját?

„Igazolatlan hiányzása egyáltalán nem volt, táppénzen sem volt. Munkáját odaadással és lelkiismeretesen végzi. Ráadásul az ukrán munkavállalókkal foglalkozó projektmenedzsereinknek is rengeteget segít akár információkkal, akár ha bármilyen kéréssel fordulunk hozzá. Mindemellett szeretném kiemelni, hogy most kapta meg a magyar állampolgárságot. Úgy gondolom, maximálisan kiérdemelte a hónap példaképe elismerést” – indokolt gyöngyösi irodavezetőnk, Görgényi Szilvia, hogy miért Shelelo Tetianára esett a választás, amikor november legjobbját kerestük.

Aki akar, az tud is dolgozni”

„Szeretem csinálni, az egyetlen nehézséget az jelenti, ha tizenkét órás műszak van, mert olyan sokat talpon maradni nem könnyű. – fogalmaz Tetiana. – De ez nem baj, a fiatalabbaknak is mindig azt mondom, hogy a munkát nem szabad összekeverni a szórakozással. A munkát komolyan kell venni, és jól kell csinálni. Azért is örültem ennek az elismerésnek, amit most kaptam a HSA-tól, mert azt jelenti számomra, hogy aki igazán akar, az tud és fog is dolgozni. A körülmények adva vannak, csak rajtunk múlik, hogyan élünk az eséllyel.”

Most körülbelül 300 kilométerre él Munkácstól, de mint mondja, már Magyarországot is az otthonának tekinti. „A HSA ráadásul havonta egyszer megszervezi a hazautazásomat, így könnyen meglátogathatom a családomat. Velem mindig messzemenőkig korrekten bántak, így én szeretnék is maradni a cégnél hosszú távon. Jó helyem van itt” – zárja szavait. Azt már mi tesszük hozzá: jó helye van – itthon.

Ingyenes konzultáció

Válasszon időpontot, témakört és szakemberünk felkeresi Önt. Tárgyaljon létszámgazdálkodási lehetőségekről és megoldásokról teljesen ingyenesen.