Milánó, London, Nagyszénás – mindig „úton” a hónap példaképe

Hiszünk abban, hogy ha korrekt a kapcsolat, akkor a munkavállaló jobban teljesít, a munkaadó hálás, és végül mindkét fél elégedett. Közvetítőként igyekszünk példát mutatni ebben, ezért életre hívtuk a „Hónap példaképe” programunkat. Ennek keretében hónapról hónapra elismerünk egy a HSA-n keresztül dolgozó, kiemelkedő hozzáállású munkavállalót. Január példaképe: Kozma Boglárka.

Január példaképe

Nagyszénás egy közel ötezer lelket számláló nagyközség Békés megyében. Nagyjából 30 kilométerre fekszik Szarvastól, ahonnan Kozma Boglárka nap mint nap jár dolgozni. Azonban a hónap példaképének megválasztott munkavédelmi asszisztens jóval messzebbre is eljutott Nagyszénásról, az otthonától, ahol felnőtt és azóta is él.

A térképen és képletesen is nagy utat tett meg

„Nagyon fontos az utazás az életemben, szeretek világot látni, új helyekkel és más kultúrákkal megismerkedni. Szerencsés helyzetben vagyok, egyrészt mert a munkahelyemen nem gördítenek akadályt elém, ha szabadságot tervezek, másrészt mert van egy turizmussal foglalkozó barátom, aki segít a szervezésben. Nekem kis túlzással csak pakolnom kell…” – mosolyodott el Boglárka, akinek az útinaplója igazán impozáns. Tavaly járt Milánóban, Londonban, Ukrajnában és Görögországban, 2018-ban pedig egy-egy barcelonai, dominikai, görögországi és marokkói út szerepel a céljai között.

Ahhoz, hogy ezeket az álmokat valóra válthassa, képletesen is nagy utat kellett megtennie. Dunaújvárosban tanult tovább, ahol műszaki menedzser szakon szerzett diplomát. Azóta is folyamatosan képzi magát, és ennek köszönhette azt is, hogy 2013-ban elhelyezkedett a Pioneer szarvasi ipartelepén, ahol jelenleg is dolgozik a HSA kölcsönzött munkavállalójaként munkavédelmi asszisztensként.

Akár a céges focicsapatba is szívesen beszáll

„Azért tanultam műszaki menedzsernek, mert ez a képzés rendkívül sokrétű, a kohászattól kezdve a gépészeten, anyagtanon, logisztikán keresztül a környezetvédelemig számos területből áll össze. Amikor szakirányt kellett választani, én a környezetvédelem mellett döntöttem, vonzott a labormunka és a különböző mérések. Ezeknek ma is hasznát veszem a munkám során, hiszen például a hulladékgazdálkodás is a feladataim közé tartozik” – árulta el Boglárka, akinek az utazás mellett a sport a hobbija, szívesen száll be akár a céges focicsapatba is, ha üzemek közti bajnokságot rendeznek.

A diploma megszerzése után Szegeden munkavédelmi technikusi, Békéscsabán pedig tűzvédelmi előadói, majd főelőadói képesítést is szerzett. Utóbbiaknak köszönhetően ismerkedett meg egy társával, akitől értesült a gyakornoki munkalehetőségről, ami 2013-ban a mostani állásában való elhelyezkedéséhez vezetett. A tanulással azonban nem áll le, tudatosan építi tovább a karrierjét. „Most a nagy célkitűzésem, hogy mesterképzésen környezetmérnöki diplomát szerezzek, és ha ez sikerül, akkor a munkavédelmi szakmérnöki képzést is elvégezném” – mesélt terveiről Boglárka.

Az oktatás a kedvenc része a munkájának

Munkáját ugyanilyen komolyan veszi, ezért is ajánlotta őt a szarvasi HSA-iroda a hónap példaképének. „Bogi lassan az ötödik évét kezdi meg a Pioneer-üzemben, mint munkavédelmi asszisztens. Ez idő alatt példaértékű hozzáállást mutatott munkájával és kollégáival szemben, szorgalma kiemelkedő. Bármikor fordultunk hozzá segítségért, pontos szakmai tudására mindig számíthattunk. Habár többen is megérdemelnék a díjat dolgozóink közül, az iroda munkatársainak és a Pioneer vezetésének egyetértésében ebben a hónapban rá esett a választásunk” – indokolt Molnár Viktor, a HSA projektvezetője.

Boglárkát alaposan meglepte az elismerés. „Nem számítottam rá, de mondanom sem kell, hogy nagyon jól esett. A Pioneernél kapok pozitív visszajelzéseket a munkámmal kapcsolatban, amit fontosnak tartok, és örülök, hogy a HSA-nál is így odafigyelnek rám. Próbálom minden nap a legtöbbet kihozni magamból, és motivál, ha ennek látom a gyümölcsét. Talán ezért van az is, hogy a munkámban a munkavédelmi oktatási anyagok előkészítése és maga az oktatás a kedvencem. Szeretek foglalkozni az emberekkel, és jó érzés látni a befektetett munkám eredményét azzal, hogy a dolgozók új információkkal gazdagodnak” – zárta szavait Boglárka.

Ingyenes konzultáció

Válasszon időpontot, témakört és szakemberünk felkeresi Önt. Tárgyaljon létszámgazdálkodási lehetőségekről és megoldásokról teljesen ingyenesen.