Létszám-kiszervezés

Ott van, ahol számít – HSA Létszám-kiszervezés

2004. május elseje nagy változást hozott a hazai cégek életébe. Az Európai Unióhoz való csatlakozással olyan pályázati források áramlottak az országba, amelyek ténylegesen előrelendítették egy-egy vállalkozás szekerét, és lehetőséget nyitottak meg számukra a fejlődéshez. Ezek a pályázatok azonban nemcsak adnak, hanem követelnek is, sok esetben létszámtartást vagy –növekedést szabnak meg feltételként. Éppen ezért körültekintően kell kezelni cégünk statisztikai létszámát, amelyhez a létszám-kiszervezés biztosíthatja a rugalmasságot.

VELÜK, DE MÉGIS NÉLKÜLÜK
outsc4.jpg

A létszám-kiszervezéssel egy adott állományi létszám HR menedzselését (munkaügyi teendők, nyilvántartások, bérfizetés, stb.) a foglalkoztatási terhekkel együtt átadja egy külső partnernek. Ön tehát a jól bevált kollégáival dolgozik tovább, de a törzslétszámában ez nem jelentkezik, hiszen a kiszervezett állomány munkavállalói az outsourcing céggel állnak munkaviszonyban. Ezzel a technikával tehát a pályázat teljes határidejére biztosíthatja a kívánt létszámot, hiszen ha a gazdasági környezet úgy alakul, hogy leépítésre van szüksége, azt a kiszervezett állományból megteheti.

Emellett ez a technika cége karrierrendszerének is kulcseleme lehet, hiszen a kiszervezett dolgozók bármikor saját állományba vezethetőek. Nekik tehát motivációt jelenthet, hogy belsős státuszt kapjanak, amelyre a természetes fluktuáció miatt előbb-utóbb lehetőségük is nyílik.

OPTIMÁLIS STATISZTIKAI LÉTSZÁM
outsc2.jpg

A pályázatok szempontjából ugyanakkor nemcsak a teljesítési feltétel a fontos, hanem az is, hogy a létszám-kiszervezéssel könnyedén besorolási kategóriát válthat. 250 fő feletti statisztikai létszám esetén már nagyvállalatnak számít a cége, így kiesik a KKV-szektornak meghirdetett pályázatok alól. De a kis- és középvállalkozásokon belül ugyanilyen fontos a statisztikai létszám, hiszen nem mindegy, hogy csak középvállalkozásoknak (50-249 fő), vagy a kis- és mikro vállalkozásoknak (10-50; 0-9 fő) meghirdetett tenderekre is pályázni tud vagy sem.

A besorolási kategória váltása lehetséges a létszám-kiszervezéssel, amellyel mindig optimális szinten tarthatja statisztikai létszámát! Ajánljuk a kiszervezést, mert:

·         besorolási kategóriát válthat, vagy tarthat fent (mikro, kis- és középvállalkozás, nagyvállalat)

·         pályázati forrásokhoz juthat

·         rugalmasabb, gyorsabban reagáló munkaszervezetet hozhat létre

A HSA Kft. megoldásai az Ön cége számára is bármikor igénybe vehetőek, várjuk megkeresését!

Kérdéseivel forduljon kollégánkhoz:

 
Név:   Puskár Szabolcs
Pozíció:   Kiemelt partnerkapcsolati vezető
Telefon:   +36 30 441 0047
E-mail:   puskar.szabolcs@hsakft.hu

Ajánlatkérés - Létszám-kiszervezés

A regisztrációval a HSA Kft. adatvédelmi szabályzatát elfogadom. Adatvédelmi szabályzat

Ingyenes konzultáció

Válasszon időpontot, témakört és szakemberünk felkeresi Önt. Tárgyaljon létszámgazdálkodási lehetőségekről és megoldásokról teljesen ingyenesen.