Munkaügyi tanácsadás

Hogy ne kelljen félnie – HSA Munkaügyi ellenőrzés

rec2.jpgAz ókori római filozófus, Cicero egyik művéből maradt ránk a kifejezés, hogy „Damoklész kardja”. Az ember feje felett lebegő kard a látszólag kellemes körülmények ellenére állandóan fenyegető veszedelem jelképe volt. Ha a történet főszereplőjét kicseréljük egy átlagos KKV-szereplőre, akkor a kard a munkaügyi ellenőrzés lesz. És az audit bármelyik pillanatban utolérheti bármelyik vállalkozást. Ön felkészült rá?

A legtöbb cégnél van olyan hiba a rendszerben, amely miatt bírságolhat az ellenőr. Ezt hosszú évek tapasztalata alapján írjuk, hiszen a HSA munkaügyi szakértője korábban a másik oldalon, hatósági ellenőrként dolgozott. De logikusan nézve is szinte lehetetlen a folyamatosan változó, sokrétű jogszabályoknak megfelelni. Nem kell feltétlenül a legsúlyosabb szabálysértést, a fekete foglalkoztatást elkövetni a büntetéshez. Gondolt például arra, hogy egy három éve megkötött munkaszerződés már „elavult” lehet?

A HSA-val így előzheti meg a bajt!

A módszerünk rendkívül hatékony és egyszerű. Szakértőnk „színlelt” munkaügyi ellenőrzést végez cégében, amelyről csak Ön, a megrendelő, illetve a szükségszerűen beavatott kollégák tudnak. Ugyanazokat a kérdéseket tesszük fel a cégében dolgozó munkavállalóknak, amelyeket egy hatósági audit során is megkapnának, a válaszokból pedig belső jegyzőkönyvet készítünk. Ezt összevetjük a szükséges dokumentumokkal, és a hibák már fényre is derülnek. De ezekért nem jár büntetés – és ha kijavítja őket, nem is fog!

rec1.jpg

Két garantált előnye is lesz ebből:

•    A hivatalos papírok rendben lesznek. Szakértőnk segít a munkaszerződések és munkaköri leírások ok-okozati összefüggéseinek helyes megfogalmazásában, illetve a belső szabályzatok kijavításában. Ezek nemcsak a hatósági ellenőrzés szempontjából fontosak, hanem azért is, mert ha például egy vitás felmondás esetén munkaügyi bíróságra kell menni, ott sem lesz támadási felület.
•    Felkészítjük a dolgozókat az auditra. Sokszor problémát okoz, hogy a munkavállalók megijednek a nekik szegezett kérdésektől, néha nem is értik őket. Egy ilyen alkalommal azonban átesnek a „tűzkeresztségen”, egyúttal megismerik a várható kérdéseket, és utólag át is beszéljük velük őket.

Ha mindezt elmulasztja, vétségenként 50–60 ezer forintos büntetéssel számolhat. De nem ez a legfájóbb pont: kétéves kizárás következik az uniós és magyar pályázatokból egyaránt, ráadásul mivel a hatóságok összedolgoznak, egy még kellemetlenebb adóellenőrzésre is számíthat. Ennek töredékéből kérheti a HSA munkaügyi szakértőjének tanácsadását, amelyért fizetnie sem kell, ha a cégénél egyetlen büntethető hibát sem találunk!


Kérje az ertekesites@hsakft.hu e-mail címen személyre szabott ajánlatunkat, és kerülje el a munkaügyi audit kellemetlenségeit!

Kérdéseivel forduljon kollégánkhoz:

 
Név:   Papp Imre
Pozíció:   Ügyvezető
Telefon:   +36 30 349 1035
E-mail:   papp.imre@hsakft.hu

Ajánlatkérés - Munkaügyi tanácsadás

A regisztrációval a HSA Kft. adatvédelmi szabályzatát elfogadom. Adatvédelmi szabályzat

Ingyenes konzultáció

Válasszon időpontot, témakört és szakemberünk felkeresi Önt. Tárgyaljon létszámgazdálkodási lehetőségekről és megoldásokról teljesen ingyenesen.